"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Főispánné remeke (habos-rácsos meggyes pite)


Hozzávalók a tésztához:
1 kocka sütőmargarin
fél kg félfogós liszt (vagy fele sima, fele grízes)
3 tojássárgája
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja és a leve

Ezeket összegyúrjuk (ha lágy lenne a tészta, lisztet, ha kemény, egy kevés tejet adjunk hozzá). és két részre osztjuk, 2/3-ad, 1/3-ad arányban.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a gáztepsibe tesszük. Megkenjük meggylekvárral és megszórjuk magozott meggyel, amit előzőleg egy kevés fahéjas cukorral összekevertünk.

A 3 tojásfehérjét felverünk, majd mikor már jó kemény, tovább verjük 15 dkg cukorral és a meggyre kanalazzuk, elkenjük.

A maradék tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk és berácsozzuk vele a habot.

Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg a rács sárga nem lesz.
Kihűlés után szeleteljük. Nagyon finom süti !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése