"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/07/08

Tiramisu kocka

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl étolaj
2 kis tasak instant kávépor (3 in1)

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Figyeljünk, mert gyorsan elkészül !

2 csomag tiramisu ízű pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit, a többit fél liter tejjel és 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
Egy kocka Ráma margarint habosra kavarunk 20 dkg porcukorral, végül a már hideg pudinggal krémmé keverjük.
Rákenjük a kihűlt kávés tésztára.
2 doboz habtejszínt 2 csomag fixálóval kemény habbá verünk és a krém tetejére simítjuk.
A 2 teáskanálnyi (félretett) pudingport összekeverjük 2 teáskanálnyi étolajjal, 2 teáskanálnyi cukorral, másfél dl vízzel és felfőzzük. Mikor már langyosra hűlt, rácsurgatjuk a habra és villával megcsíkozzuk egy kicsit.
Szeletelés előtt pár órára hűtőbe tesszük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése