"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/05/16

Zabkorpás fahéjas-almás sütemény

Hozzávalók:
2 pohár natúr (vagy almás-fahéjas ízesítésű) joghurt
2 tojás
2 közepes alma
zabkorpa
egy kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál őrölt fahéj
cukor vagy édesítőszer
olaj

Az almákat kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a tojást, a joghurtot az ízesítőkkel és annyi zabkorpával, hogy se nagyon sűrű se túl híg ne legyen a massza. Belekeverjük a szódabikarbónát és az almát és bele öntjük egy vékonyan kiolajozott kisebb tepsibe. Előmelegített sütőbe, közepes hőfokon, kb 20 percig sütjük.
A masszát muffinsütőben is süthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Hű, de jó kis recept! Elmentettem! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzska, örülök hogy tetszik a recept, tudom hogy te szereted az ilyen egészséges dolgokat. Ez a sütike amilyen egyszerű, olyan finom :)

      Törlés