"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/05/16

Hamis túrós szelet

Hozzávalók :
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor (elég a 12 gr-os)
15 dkg cukor
10 dkg sütőmargarin
1 tojás
7 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja

A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk és kb fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
fél liter tejet 20 dkg cukorral  és 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadunk 1 nagy és egy kis pohár tejfölt valamint fél citrom levét. A krémet jól kikeverjük. Tehetünk bele megmosott mazsolát is.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kettéosztjuk, az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Rásimítjuk a krémes tölteléket. A másik kinyújtott tésztával beborítjuk. Villával megszurkáljuk.
Közepes hőfokon világosra sütjük.

Kihűlés után kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése