"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/14

Másnapos hókifli

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 kocka Ráma margarin
1 kis doboz tejföl

1 cs vaníliás cukor
pici só

Este a lisztbe elkeverjük a sót, vaníliás cukrot és belereszeljük a margarint. Alaposan összemorzsoljuk, majd a tejföllel tésztává dolgozzuk. Egy éjszakát (vagy attól függően, mikor szeretnénk készíteni, fél napot) pihentetjük.

Másnap a tésztát vékonyra kinyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütésálló lekvárral vagy cukros darált dióval megtöltjük. Feltekerjük, kis kifliket formázunk belőle és előmelegített sütőben lassan sütjük. 
Még melegen porcukorban megforgatjuk.

Húsvétra (vagy bármilyen ünnepnapra) már akár 1 héttel hamarabb is elkészíthetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése