"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/01/03

Zselés/kókuszos szaloncukor muffin

Ez a Karácsonyra sütött muffinom, de ha maradt ki az ünnepekről szaloncukor, ehhez a muffinhoz remekül felhasználható máskor is.

Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
fél bögre olaj (vagy olvasztott vaj, margarin)
1 tojás
1 csomag sütőpor
zselés és kókuszos szaloncukor

ebből az adagból minimum 24 db muffin lesz

A lisztet jól elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól kikeverjük.
Muffintepsit kikenünk olajjal (vagy vajjal, margarinnal, attól függően, mit használtunk a tésztába) vagy kapszlikkal kibéleljük a mélyedéseket és félig töltjük tésztával. Mindegyik tetejére 1-1 szaloncukrot teszünk.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon tűpróbáig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése