"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/01/03

Almás-diós kockák / Szentjános pite / Nagymama-szelet, vagy másként Vendégség/Vendégváró szelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
fél csomag sütőpor, a nagyobból  (lehet egy egész kisebb csomag is)
2 evőkanál citromlé

töltelék:
3 tojás + a tésztából kimaradt2 fehérje
20 dkg porcukor
6 db nagy alma lereszelve
20 dkg darált dió
1 sütőpor (nem tévedés !)
1 nagy evőkanál kakaó
1 csomag csokipuding + 3 evőkanál cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ketté osztjuk. Egyiket kinyújtjuk és kikent, kilisztezett, közepes méretü tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásokat alaposan kikeverjük a cukrokkal. Belekeverjük a többi hozzávalót is. Elég híg tölteléket kapunk, de nem kell megijedni. Rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára. Elegyengetjük majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Ha már nem ragad a beleszúrt hurkapálcára a töltelék, készen van.
Ha kihűlt, csokipudingos mázzal  bevonjuk. Kisebb kockákra vágva kínáljuk.
Finom, nagyon mutatós sütemény. Több napig is eláll.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése