"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Sajtos bacon-ös tojásmuffin

Hozzávalók:
12 szelet bacon szalonna
12 szelet gépsonka, vagy bármilyen sonkás felvágott
12 tojás
15 dkg reszelt sajt
só, bors, fűszerek

A muffin sütő "fészkeit" kibéleljük 1-1 szelet bacon szalonnával úgy, hogy lehetőleg alól is fedje a formát.
Ezután a szalonnás fészkekbe beleigazgatunk 1-1 szelet sonkát, majd mindegyikbe beleütünk 1-1 tojást.
Sót, borsot, kevés fűszert szórunk rájuk és mindegyikre teszünk 1-1 kis kupac reszelt sajtot. Forró sütőbe téve addig sütjük, míg a tojások állaga ízlésünknek megfelelő nem lesz.
Salátával, vagy bármilyen rizs/krumpli körettel nagyon finom és látványos étel. De egy gyors reggelinek vagy vacsorának is remek. Akár vendégvárónak is megfelel, hiszen előre mindent belerakhatunk a muffin formákba és csak készre kell sütni, ami már 5-10 percnél nem vesz több időt igénybe és így frissen, forrón lehet kínálni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése