"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/11

Karácsonyi meggyes-narancsos-kókuszos kuglóf


Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg Ráma margarin
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
6 evőkanál narancslé - legjobb a frissen facsart
1 evőkanál citromlé1 csomag kókuszreszelék (az apróbb fajta)
egy maréknyi magozott meggy

A margarint mikróban kicsit megpuhítjuk, vagy felhasználás előtt egy ideig a meleg helyen tartjuk.
A cukrokkal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet is.
Most hozzáöntjük a narancs és citrom leveket, ezzel is jól kikeverjük. Végül belevegyítünk egy csomag kókuszreszeléket. Kikent kuglófformába öntjük a tésztát és a meggyszemeket egyenletesen elosztjuk rajta.
Nem árt, ha kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába.
Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 1 órát (ez sütő függő) sütjük. Tűpróba szükséges !
Ha kész, kihűtjük és szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.



A puha vajat a kétféle cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet és ezzel is elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, a narancslevet, és a sütőport, ismét jöhet a keverés, majd a legvégén a kókuszreszeléket is belekeverjük.
Egy kivajazott kuglófformába öntjük a tésztát és szépen egyesével belenyomkodjuk a meggy szemeket. Előmelegített sütőbe tolva kb. 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük, tű próbával ellenőrizzük, hogy megsült –e a tészta.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése