"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/11

Mágnás almáspite

Hozzávalók

a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
2 nagy tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
10 dkg kristálycukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja

egy kevés darált dió a tésztára az almatöltelék alá

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
1 kg reszelt almát 10 dkg kristálycukorral és 1 teáskanál őrölt fahéjjal megpárolunk, kicsit kihűtjük, majd a párolt almát elsimítjuk a kevés darált dióval meghintett tésztán.

a hab hozzávalói:
2 nagy tojás fehérje
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrokat, majd végül beleforgatjuk a darált diót és ezt a habot az almára kenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Tűpróbával azért ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e. Hosszúkás szeletekre vágva, esetleg kevés porcukorral megszórva kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése