"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Pudingos palacsintatorta

9 db vastagabb (vagy 12+1 vékonyabb) és 1 vékony palacsintát sütünk.
1-1 tasak vaníliás, puncsos és csokoládés pudingot megfőzünk az előírástól annyiban eltérve, hogy csak 4 dl tejet használunk 1-1 csomag pudingporhoz. A puncsosnál esetleg 2dl tej + 2 dl befőtt meggylét használhatunk. Az egy vékony palacsintát megkenjük puncs pudinggal és szorosan, gömbölyűre feltekerjük.

A "tortát" úgy állítjuk össze, hogy 1 palacsintát vaníliás pudinggal megkenünk. Ráborítunk egy másik palacsintát, ezt puncs pudinggal kenjük meg és teszünk rá kb 10 szem magozott meggybefőttet - a szemeket felezzük el. Erre újabb palacsintát borítunk, amire csokis pudingot kenünk. Az egészet még egyszer megismételjük. A vékony, puncsos palacsintát ék alakban felszeleteljük, a végeket leszámítva 12 darabra vágjuk - ez lesz a díszítés.
A felső, csokis palacsintára rárakjuk a puncsos palacsinta falatkákat, közéjük 1-1 szem magozott meggybefőttet is tehetünk. Pár órára hűtőbe tesszük, úgy könnyen szeletelhető lesz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése