"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/07/09

Olivás cukkinisaláta

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
2 vékonyka cukkini
20 dkg zöld ceruzabab
1 doboz kukoricakonzerv
2 db vastaghúsú pirospaprika
1 üveg gombakonzerv
1 tasak zöld/fekete olivabogyó
vaj/margarin
só, bors

A megtisztított, apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk.
A cukkinit megmossuk, héjastól vékonyra felkarikázzuk (recés szeletelővel mutatósabb). A paprikát falatnyi darabokra vágjuk és a cukkinivel meg a leszűrt gombával a hagymás vajon megpirítjuk.
A babot megtisztítjuk, feldaraboljuk és kevés sós vízben félig megpároljuk, majd a leszűrt kukoricával és a feldarabolt olivabogyókkal a cukkinihez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
Bármilyen sült/rántott húshoz önállóan is finom köret.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése