"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/07/09

Debreceni marhatokány

Hozzávalók:
1 kg  marhalapocka
3 pár debreceni kolbász
2-2 db paradicsom és zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál törött pirospaprika
só, bors

A húst ujjnyi csíkokra vágjuk. Az apróra vágott szalonnát kisütjük. A zsírjában megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, rátesszük a húst és átpirítjuk. Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a karikára vágott páros debreceni kolbászt, beledaraboljuk a zöldpaprikát és a paradicsomot és készre főzzük. Tarhonyával vagy galuskával a legjobb, de rizs vagy tészta körettel is tálalhatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése