"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/06/11

Almatöltelékes poharas-joghurtos süti

A tészta a meggyes-joghurtos alaptésztája.

Hozzávalók:
2 kis pohár natúr joghurt (az almás-fahéjas még jobb)
4 joghurtos pohár liszt
2 joghurtos pohár kristálycukor
1 joghurtos pohár olaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
fél kg alma, egy maréknyi dió
őrölt fahéj, cukor

A tojásokat habosra keverem a cukrokkal. Hozzáadom az olajat, a joghurtokat, valamint a sütőporral összevegyített lisztet. Jól kikeverem a tésztát.
Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntöm a felét.
Az almákat megtisztítom, meghámozom és nagyon vékonyra szelve rárakom a tésztára (így nem süllyed bele). Megszórom fahéjjal elkevert cukorral és egy kevés apróra vagdalt dióval. Ráöntöm a tészta másik felét és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral megszórva kínálom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése