"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/05/16

Lekváros hókifli

Gyors, egyszerű és nagyon finom !

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
1 kocka sütő margarin
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
sűrű lekvár a tölteléknek (sütésálló)
porcukor

Elkészítése:
A sütőporral, sóval és a vaníliás cukorral elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk.
3 részre osztjuk, kis cipókat formázunk belőlük. Letakarva legalább negyed óráig pihentetjük.
Bőven lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (vagy négyszögekre vágjuk), a korong alsó szélére 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük. A leesett széleket utóbb összegyúrjuk, ez lesz a 4. cipó, ezt is kiszaggatjuk, megtöltjük. A kifliket sütőpapírra tesszük,  előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, kb. 15-20 percig, sütőtől függően.
Ha a kiflik talpa pirul, már kész !
Ha kisült, langyosra hűtjük és vaníliás porcukorba hempergetjük.
Lekvár helyett (ízlés szerint) dió, mák vagy akár nutella tölteléket is tehetünk a kiflikbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése