"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/03/20

"Diós" almapalacsinta

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag dió ízű palacsinta öntetpor (Dr. Oetker)
2 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
4-5 dl tej
fél kg alma
olaj a sütéshez

a mártáshoz:
1 pohár natur joghurt esetleg tejföl
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál likőr (én mogyorós csokoládésat használtam, de jó a tojás, őszíbarack stb is)

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük.

A lisztet a sütőporral és az öntet porral elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrokat, a tojást és a tejet. Robotgéppel jól kikeverjük. A mártáshoz a hozzávalókat elkeverjük. Egy teflon serpenyőben kevés olajat forrósítunk. Az olajon egy szelet almát kicsit megpirítunk, majd rákanalazunk egy evőkanálnyi tésztát, és a palacsinta mindkét oldalát megsütjük. Egyszerre 3-4 darabot készíthetünk.

A meleg palacsintákat a mártással meglocsolva kínáljuk.
Nagyon finom és különleges íze van a kicsit megkaramellizálódott almától és a diós öntetportól.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése