"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/07

Sajtos rúd és pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg kockamargarin
1 tojás
1 kk. szalalkáli kevés tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt

és annyi tejföl, hogy a tészta közepesen lágy legyen


Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
szezámmag
köménymag
nagy szemű só 


Elkészítése: 

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk és csíkokra vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és reszelt sajtot vagy kömény/szezámmagot szórunk a tetejére és egy kevés sót. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése