"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/07

Juhtúrós stangli

Hozzávalók:
25 dkg finom liszt
25 dkg juhtúró
25 dkg Ráma margarin
25 dkg sajt

1+1 tojás


Elkészítése: 
A margarint előre kivesszük a hűtőből, kicsit hagyjuk megpuhulni. A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a juhtúrót, a margarint és beleütjük a tojást. Alaposan összegyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Derelyemetszővel 15-20 cm hosszú rudakat vágunk belőle (vagy pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk), tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, kb 200 fokon (gázsütő 6-os fokozat) 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Vigyázzunk hogy ne piruljon túl, mert akkor száraz lesz a tésztája.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése