"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/28

Gombakrém leves

Hozzávalók:
2 doboz gombakonzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 pohár kefír
3 evőkanál liszt
só, bors, csipetnyi reszelt szerecsendió
étolaj/vaj
kis csokor petrezselyemzöld

A gombakonzerveket leszűröm, az egyiket nagyon apróra felvágom. A felaprított hagymákkal együtt olajon vagy vajon megpárolom. Megszórom egy evőkanál liszttel, elkeverem, felöntöm fél liter hideg vízzel, fűszerezem. Felforralom, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyom. Közben a kefírekből a maradék liszttel habarást készítek. A meghűlt hagymás gombát és a habarást alaposan összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, öntök hozzá még egy kevés vizet (aszerint, hogy mennyire sűrűre szeretném a levest), beleteszem a másik gombakonzervet, megszórom apróra vágott petrezselyemmel és összeforralom. Pirított kenyérkockával vagy belefőzött betűtésztával, bögrében  tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése