"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/05

Diós almáslepény

Hozzávalók;


a tésztához: 
30 dkg liszt 
15 dkg margarin 
2 kanál tejföl 
egy csipet só 

A töltelékhez: 

1 kg alma lereszelve
10 dkg cukor
őrölt fahéj
10 dkg darált dió


A tésztához valókat összegyúrjuk, két adagban kinyújtjuk. A nagyobbik felével egy közepes tepsit kibélelünk és meghintjük a darált dióval. Erre rákenjük a fahéjas-cukros reszelt almát (a meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a cukorral, valamint fahéjjal ízesítve sűrűre pároljuk. Hidegre hűtve kenjük meg vele a tésztát) és beborítjuk a másik tésztalappal. Tetejét megkenjük egy kevés tejföl és pici víz keverékével. Villával megszurkáljuk és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk. Akár melegen, akár hidegen nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése