Hozzávalók:
fél kg krumpli
fél kg savanyú apró káposzta
2 tojás
5 dkg margarin
só
1 szelet (kb 10 dkg) füstölt szalonna vagy csíkozott bacon szalonna
2 fej hagyma
A krumplit héjában megfőzzük, áttörjük, belerakjuk a margarint, megsózzuk. Ha meghűlt, kikeverjük a tojásokkal.
Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, a sültszalonnát kivesszük és a krumplipürébe keverjük.
A szalonna zsírján megpirítjuk a felkockázott hagymát, rátesszük a káposztát és kevés vízzel puhára pároljuk. Kihűtjük.
Egy tepsibe, tűzálló jénaiba vagy tortaformába rétegezzük a krumplit és a káposztát. Krumpli legyen a tetején, ezt villával csíkosra formázzuk. Lassú tűzön pirosra sütjük. Kockára vagy tortaszelet formára vágva sültekhez kiváló köret, de salátával önálló fogásnak is megfelel.
Thank's! You are very kind! Glad that liked :)
VálaszTörlés