Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 cs. kókuszreszelék
25 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 cs. kókuszreszelék
lekvár
a csokimázhoz:
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró víz
Elkészítés :
A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral és a tejföllel.
A sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá és jól keverjük össze. A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan vegyítsük a masszába. Végül keverjük bele a kókuszreszelék felét. Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntve előmelegített sütőben, gázsütő, 4-5-ös fokozatán lassan süssük készre (ne nyitogassuk közben a sütő ajtaját) Kb.30 perc alatt készül el. Ha kihűlt, kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, összeborítjuk. A tetejére csokimázat kenünk, amire rászórjuk a maradék kókuszreszeléket.
Csokimáz elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, ráöntjük a forróvizet, hozzáadjuk a kakaóval elkevert cukrot, kevergetve felforraljuk és kicsit hűtjük.
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró víz
Elkészítés :
A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral és a tejföllel.
A sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá és jól keverjük össze. A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan vegyítsük a masszába. Végül keverjük bele a kókuszreszelék felét. Margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntve előmelegített sütőben, gázsütő, 4-5-ös fokozatán lassan süssük készre (ne nyitogassuk közben a sütő ajtaját) Kb.30 perc alatt készül el. Ha kihűlt, kettévágjuk, baracklekvárral megkenjük, összeborítjuk. A tetejére csokimázat kenünk, amire rászórjuk a maradék kókuszreszeléket.
Csokimáz elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, ráöntjük a forróvizet, hozzáadjuk a kakaóval elkevert cukrot, kevergetve felforraljuk és kicsit hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése