2011/12/11

Karácsonyi dió torta

6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, de nagy tepsiben. A kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk.

Diókrém:
10 dkg cukor, 1,5 dl tej, 15 dkg darált dió, 2 kanál liszt, kevés rum, 25 dkg Ráma margarin , 15 dkg porcukor, kevés reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor
Készítése:
Cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amibe a lisztet elkevertük, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.Kevés rummal ízesítjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és hozzáadjuk a kihűlt diókrémet.

A piskótalapokat megkenjük a diókrémmel. Annyit hagyunk a krémből, hogy kívülről is bevonhassuk vele a süteményt. A torta két oldalára fél-fél diógerezdeket teszünk díszítésnek.


Tóth mama diótortája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése