Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg rizs
2 db alma
10 dkg füstölt sajt
10 dkg mozzarella sajt
2-2 zöld és piros húsú paprika
2 db paradicsom
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
só
fehér bors
Elkészítés:
A rizst a szokott módon készre főzzük és kihűtjük. Tasakos gyors rizsből is lehet készíteni, de akkor jobb minőségűt, pörgőset válasszunk. Apró kockákra vágjuk a sajtokat és az almát, a paprikákat és a paradicsomokat falatnyi darabokra. A kihűlt rizst ezekkel összeforgatjuk, majd az olívát és a balzsamecetet elkeverjük és a salátára öntjük. Tetejére egy kevés őrölt fehér borsot szórunk.
Ha vendégvárónak készítjük, egy tálba rakjunk megmosott salátaleveleket és erre halmozzuk a rizssalátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése