"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/05

Csöröge / forgács fánk

50 dkg lisztet összegyúrunk 6 tojássárgájával, egy pohár tejföllel, 2 evőkanál cukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 evőkanál rummal. Fél órát pihentetjük. Levestészta vékonyságúra (1-2 mm) kinyújtjuk, derelyevágóval téglalap vagy rombusz (esetleg vékony csíkokra) alakúra feldaraboljuk, a közepét a szélekkel párhuzamosan kétszer bevágjuk és forró olajban rövid idő alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, ne süssük sokáig vagy sötétre, mert kiszárad. Még melegen vaníliás (én a fahéjasat szeretem :) porcukorral megszórjuk. Házi baracklekvár sem árt mellé ;)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése