Hozzávalók:
1 csomag fodros nagykocka tészta ,250 g juhtúró, 10 dkg hagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 db tojás, 2 dl tejföl, só,
Húshoz: 1 kg tarja, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, só, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. A tejet összekeverjük 4 gerezd összezúzott fokhagymával és beletesszük a húst egy napra. Felhasználás előtt a szeleteket kivesszük a tejből és alaposan lecsepegtetjük, leszárítjuk. Sózzuk és serpenyőben megsütjük kevés olajon. Elkészülte előtt a serpenyőbe teszünk 4 gerezd zúzott fokhagymát. Rövid ideig összesütjük, majd a húsokat kivesszük. A visszamaradt fokhagymás olajba beletesszük a durvára vágott petrezselymet, elkeverjük és kevés vizet hozzáadva szaftot készítünk amivel tálaláskor meglocsoljuk a húst.
A tésztát a szokott módon kifőzzük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, átsütjük és azon pirítjuk meg a finomra vágott hagymát is.
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, az áttört túróval, majd a kifőtt tésztával összekeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a gorombára vágott petrezselymet, és a tojáshabbal lazítjuk.
Kivajazott morzsázott tepsibe, vagy nagyobb muffin formába töltjük és sütőben megsütjük.
Tálaláskor a hús mellé adjuk köretnek. Kínálhatunk mellé még főtt brokkolit is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése