4 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel. A tojásos masszába beleteszünk 20 dkg lisztet, amibe előzőleg elkevertünk egy sütőport. A tojásfehérjét külön verjük fel 4 evőkanál vízzel és még 5 dkg cukorral tovább verjük. A kész kemény habot a tésztába forgatjuk. Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A kihűlt süteménylapot kettévágjuk és a megtöltjük következő töltelékkel :
25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével. Utána 25 dkg áttört túrót teszünk bele, jól összekeverjük. Végül az ananász kockákat is beletesszük és ha szükséges, egy kevés ananászlét is. Ezzel már csak óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjön. A sütemény tetejére csokimázat kenünk. Jól behűtve szeleteljük. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése