"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/12

Ananászos túrókocka

4 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel. A tojásos masszába beleteszünk 20 dkg lisztet, amibe előzőleg elkevertünk egy sütőport. A tojásfehérjét külön verjük fel 4 evőkanál vízzel és még 5 dkg cukorral tovább verjük. A kész kemény habot a tésztába forgatjuk. Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A kihűlt süteménylapot kettévágjuk és a megtöltjük következő töltelékkel :
25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével. Utána 25 dkg áttört túrót teszünk bele, jól összekeverjük. Végül az ananász kockákat is beletesszük és ha szükséges, egy kevés ananászlét is. Ezzel már csak óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjön. A sütemény tetejére csokimázat kenünk. Jól behűtve szeleteljük. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése