"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/10

Tésztás rakottkel

Nemrég kaptam egy, a hagyományostól eltérő rakott kelkáposzta receptet. Kicsit még én is átalakítottam, ez lett belőle :)
Hozzávalók:
1 csomag ízlés szerinti köret tészta
1 kg kelkáposzta (én kínai kelt használtam) felcsíkozva, megpárolva
25 dkg császárszalonna, felkockázva, vajon átpirítva
4 tojás
30 dkg reszelt sajt
só, bors
1kis doboz főzőtejszín
1 nagy pohár tejföl 

fűszerek ízlés szerint (Piros Arany, vegeta)
margarin (vaj vagy olaj)

A tésztát sós vízben kifőzzük. A tojásokat sóval felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, sóval, borssal (ízlés szerinti vegetával esetleg Piros Arannyal) fűszerezzük. A káposztát összekeverjük a szalonna kockákkal.
Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, a kifőtt tészta felét eloszlatjuk benne, rárakjuk a szalonnás káposzta felét, rálocsoljuk a tojásos keverék felét és megszórjuk a sajt felével, majd ezt még egyszer megismételjük. Előmelegített sütőben, alufóliával befedve 20 percig, majd a fóliát levéve még kb. 10 percig (hogy a sajt rápiruljon) sütjük. Kevésbé intenzív az íze, mintha kelkáposztával készítenénk, de azzal is finom.

 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése