1 kg darált pulykahúsból pörköltet készítünk (rövidebb szafttal, mint szoktuk), ha milánói módra készítjük, akkor hozzáadunk egy levétől lecsöpögtetett gombakonzervet, ketchup-pel és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy pohár tejfölben elkeverünk 1-2 felvert tojást és a pörkölttel összekeverjük. Egy tepsiben összevegyítjük a kifőtt tésztát és a ragut, elegyengetjük. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad illetve rápirul.
2011/11/22
Rakott milánói/bolognai, kicsit másként
1 csomag rövid csőtésztát (vagy makarónit 4-be tördelve) a szokott módon kifőzünk.
1 kg darált pulykahúsból pörköltet készítünk (rövidebb szafttal, mint szoktuk), ha milánói módra készítjük, akkor hozzáadunk egy levétől lecsöpögtetett gombakonzervet, ketchup-pel és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy pohár tejfölben elkeverünk 1-2 felvert tojást és a pörkölttel összekeverjük. Egy tepsiben összevegyítjük a kifőtt tésztát és a ragut, elegyengetjük. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad illetve rápirul.
1 kg darált pulykahúsból pörköltet készítünk (rövidebb szafttal, mint szoktuk), ha milánói módra készítjük, akkor hozzáadunk egy levétől lecsöpögtetett gombakonzervet, ketchup-pel és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy pohár tejfölben elkeverünk 1-2 felvert tojást és a pörkölttel összekeverjük. Egy tepsiben összevegyítjük a kifőtt tésztát és a ragut, elegyengetjük. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad illetve rápirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése