"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/22

Rakott krumpli

Hozzávalók:

2 kg héjában főtt burgonya
1 kisebb szál füstölt kolbász
6 db főtt tojás

vaj, margarin vagy olaj
1 nagy pohár tejföl
1 nyers tojás

 A krumplit és a kolbászt karikára vágom, a főtt tojást felszeletelem és kiolajozott tepsibe rakom a következőképpen:
Egy réteg burgonya, amit sózok. Utána a főtt tojás majd erre a kolbászkarikák. Az egészet beborítom újabb réteg főtt krumplival, ezt megint sózom, majd ismét tojás és kolbász karikák. Addig rétegezem, míg tart a hozzávalókból. A tetejére krumpli kerüljön. A nyers tojást megsózom kicsit, jól felverem és a krumplira csurgatom. Meglocsolom egy kevés olajjal is (esetleg vaj vagy margarindarabkákat teszek rá).
A tejfölt megsózom, kikeverem  majd a krumplira öntöm.  Forró sütőben addig sütöm, amíg a tejföl szép pirosra sül a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése