"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/21

Finom tepertős pogácsák

Finom tepertős pogácsa I.
5 dkg élesztőt kevés langyos tejben felfuttatunk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, majd 70 dkg liszttel, kevés sóval, közepes keménységű tésztát dagasztunk.
25 dkg tepertőt ledarálunk, simára keverjük 10 dkg margarinnal.
A tésztát megkelesztjük, kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt, háromszor hajtogatjuk, miközben hűvös helyen pihentetjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kis pogácsa szaggatóval kiszurkáljuk, tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Finom tepertős pogácsa II.
3 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatunk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, összekeverjük. 50 dkg lisztet sózunk, az élesztővel és kevés tejjel közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk.
25 dkg tepertőt ledarálunk, és simára keverjük 6 dkg margarinnal.
A tésztát megkelesztjük, kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt, háromszor hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, tojással kenjük és közepes lángon sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése