"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/25

Diós-lekváros csodakiflik

Csodakifli - nagyon egyszerű és nagyon finom !
/ TV Paprika recept/

Tészta:
50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, hűtőbe tesszük több órára, akár egy éjszakára ( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használunk, egyet a kenéshez).

Diós-lekváros töltelék:
20 dkg darált diót összekeverünk 10 dkg cukorral, 2-3 kanál sárgabaracklekvárral, és 2 felvert tojásfehérjével.

A tésztát 3 részre osztjuk, azokat vékony körökre nyújtjuk és 8 felé vágjuk, (attól függően mekkora kifliket akarunk, több vagy kevesebb részre) és megtöltjük.
Lehet bele csak lekvárt, vagy mákot, gesztenyét tölteni.
Formázás: a háromszögre vágott tészta széles felére teszünk egy-egy kanál tölteléket, majd szorosan feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk.
Formázás után tepsibe tesszük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Ha megsült vaníliás porcukorral megszórjuk.
Finom, omlós, réteges.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése