"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/08

Barackos - túrós süti

Hasonló a Bólyi meggyes túróshoz (más néven dobálós süti, lusta asszony rétese ...), csak ez a sok baracktól még ízletesebb, "szaftosabb".

Hozzávalók:
2 bögre liszt, 1,5 bögre porcukor, 2cs vaníliás cukor, 1cs sütőpor, 1-1 narancs és citrom reszelt héja, 1 kg barack (lehet sárga vagy őszi, friss vagy konzerv, én most fagyasztott kopasz barackot -nektarint- használtam, félig kiolvasztva) 4 tojás, 2 bögre tej, 5dkg margarin (megolvasztva), fél kg túró, kevés só.
1 bögre 2,5 vagy 3 dl - mindegy.

Keverőtálban a lisztet, cukrot, egyik vaníliás cukrot, sütőport, csipet sót, reszelt citrom és narancshéjat így szárazon összekeverjük. A barackokat mérettől függően félbevágjuk vagy felszeleteljük. A tejet, tojásokat a másik vaníliás cukorral felverjük, de csak egyforma folyósra, ne legyen habos, ez fontos ! és hozzá keverjük a megolvasztott margarint.
Egy tepsit (ez az adag a nagy gáztepsihez való) alaposan kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel.
A száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk, erre rámorzsoljuk a túrót, majd rászórjuk a lisztes keverék másik felét. Az egészet felöntjük a tojásos tejjel, és egyenletesen kirakjuk a barackokkal. Előmelegített sütőben, szép lassan, (gázsütő, 150-160 fok) 70-80 !!! percig sütjük. (Nem szabad gyorsan és melegebb sütőben sütni, mert akkor nem sül át rendesen !)
Finom szaftos, ízletes süteményünk lesz ! Szeletelés előtt legalább negyed órát pihentessük !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése