2011/11/07

Asztória szelet II.


Hozzávalók:

Barna tésztához:15dkg liszt,5 kanál porcukor,5dkg zsír!,2dkg kakaó,1dkg szalalkáli(ezt kevés tejben elkeverjük) 1 tojás,1-2 kanál tej - ezekből tésztát gyúrunk, gyenge tűznél, tepsi hátulján 2 vékony lapot sütünk.
Fehér tészta: 5 tojásból a szokott módon piskótát sütünk.
Krém:25dkg porcukor,30dkg margarin,4dl tej,4 ek. liszt,1cs vaniliáscukor,rum(vagy aroma) - a tejből,lisztből pépet főzünk,a vajat,cukrokat kevés rummal ízesítve kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt tejes péppel. 

Összeállítás : barna tészta, vékonyan!(különben nem áll meg rajta a krém) megkenve pikáns lekvárral,erre a krém fele.Fehér tésztát vékonyan megkenjük lekvárral,lekváros felével a krémre borítjuk, fehér tészta felső felét szintén megkenjük vékonyan lekvárral,erre rákenjük a krém másik felét. Második barna tészta felső felét megkenjük vékonyan lekvárral és ráborítjuk a krémre - ilyenkor a barna tészta tepsiben lévő fele kerül felülre! Tetejét elég csak megporcukrozni - még jól is mutat! - de aki szereti töményebben, az az alábbi mázat teheti rá : 1 tojásfehérjét 15dkg porcukorral és kevés citromlével habbá verünk és a tésztára simítjuk.
A képen Tóth mama Asztóriája, nyam-nyam, nagyon fincsi :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése