Hozzávalók
1kg édes alma
50dkg liszt
1 csomag sütőpor
20dkg margarin
20+15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag mazsola
3 tojás
kevés tejföl
1 kávéskanál őrölt fahéj
kevés darált dió
pár kanál baracklekvár
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, egy kávéskanál őrölt fahéjjal és a fél csomag mazsolával (ezt előzőleg mossuk meg).
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
A tojások sárgáját kikeverjük a 20 dkg cukorral és egy evőkanál tejföllel. Gyorsan összegyúrjuk a liszttel. Könnyen formálható tésztát kapunk. Ketté vesszük, egyiket kinyújtjuk, nagy gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme legyen.Megszórjuk kevés darált dióval. Egyenletesen elosztjuk rajta a reszelt almát, meglocsoljuk pár kanál házi baracklekvárral. A félretett, kinyújtott tésztával beborítjuk, széleit kissé összenyomkodjuk. Tetejét (egy kicsit) felvert tojásfehérjével megkenjük, kevés cukorral megszórjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
(de úgy sem bírjuk ki, hogy még melegen tele ne együk magunkat ;) )
nagyon finom...!!!...:)
VálaszTörlés