"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/08

Rózsafánk - ZSUZSIKÁTÓL

Ezt a remek receptet Zsuzsikától   kaptam.

Hozzávalók:

40 dkg féldara liszt
4 tojás sárgája
6 dkg vaj
2 kanál tejföl
1  dl rum
1  csomag sütőpor
csipet só
1 nagy kanál porcukor
annyi tejjel összegyúrni, hogy picit keményebb rétestészta állagú legyen .

Vékonyra kisodrom  /kb 2-3 mm vastagságúra/, és háromféle nagyságú pogácsaszaggatóval, azonos mennyiségű korongot szaggatok ki. A legalsó korong átmérője kb. 7 -7,5 cm átmérőjű  legyen, de ezt tetszés szerint lehet variálni. A  korongok széleit kb 1 cm mélyen bevagdosom /kb. 6 vágás körbe/, azután a legnagyobb,  és a középső nagyságú korong legközepét ujjammal vékonyan bekenem tojássárgájával /abból az edényből, amelyben a tojássárgáják voltak leütve és az alján még maradt egy kicsi/. A három darab korongot nagyság szerint egymásra rakom és ujjammal jó benyomom.
Forró olajban mindkét oldalát halvány rózsaszínűre sütöm, mert amikor kiveszem, még akkor is sötétedik. Sütés közben óvatosan fordítom  meg nehogy szét essen.
Amikor kiszedem az olajból rögtön porcukrot szitálok rá, és barack lekvárt teszek a közepébe.
Jó étvágyat!

ZSUZSIKÁM, MÉG EGYSZER NAGYON KÖSZÖNÖM ! :)

Zsuzsika  gyönyörű fánkjainak  fotója a Picasa-n



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése