2025/02/05

Lusta asszony áfonyás-meggyes rétese

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

1 tasak sütőpor

pici só 

10 dkg vaj

75 dkg túró

2 tasak vaníliás cukor 

kb fél kg áfonya és magozott meggy 

5 db tojás

6 dl tej

+2 tasak vaníliás cukor


A lisztet, a cukrot , egy kis sót és a sütőport elkeverjük.

A vaj felével egy magasabb falú közepes méretű tepsit alaposan kikenünk és a lisztes keverék felét beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a vaníliás cukorral elkevert túrót, majd megszórjuk a magozott meggyel és az áfonyával. 

A lisztes keverék másik felét rászorjuk.

A tojásokat a vaníliás cukorral habosra keverjük, felöntjük a tejjel és alaposan elkeverjük. 

A tejes keveréket ráöntjük a tésztára, ügyelve, hogy mindenhová jusson.

A maradék vajat a tetejére csipkedjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 perc (sütő függő) alatt készre sütjük. 

Puha, szaftos süteményünk lesz, szeletelni csak kihűlve lehet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése