Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 tasak sütőpor
pici só
10 dkg vaj
75 dkg túró
2 tasak vaníliás cukor
kb fél kg áfonya és magozott meggy
5 db tojás
6 dl tej
+2 tasak vaníliás cukor
A lisztet, a cukrot , egy kis sót és a sütőport elkeverjük.
A vaj felével egy magasabb falú közepes méretű tepsit alaposan kikenünk és a lisztes keverék felét beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a vaníliás cukorral elkevert túrót, majd megszórjuk a magozott meggyel és az áfonyával.
A lisztes keverék másik felét rászorjuk.
A tojásokat a vaníliás cukorral habosra keverjük, felöntjük a tejjel és alaposan elkeverjük.
A tejes keveréket ráöntjük a tésztára, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
A maradék vajat a tetejére csipkedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 perc (sütő függő) alatt készre sütjük.
Puha, szaftos süteményünk lesz, szeletelni csak kihűlve lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése