"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2024/06/20

Tarhonyás lecsó virslivel

Szokásos módon lecsót főzök: 1 fej hagymát felkockázok és 2 fakanálnyi zsíron megdinsztelem egy serpenyőben. Hozzáadok 6-8 db felszeletelt paprikát, megsózom, borsozom és fedő alatt kb 5 percig párolom. Ezután hozzáadok 3-4 db kockára vágott paradicsomot és további 10-15 perc alatt, lefedve készre főzöm. 20 dkg tarhonyát 2 kis fakanálnyi zsíron aranybarnára pirítok. Ha kész, felöntöm annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Megsózom és beborítva puhára párolom. Ha megfőtt, összekeverem a kész lecsóval, belekarikázok 4-5 db virslit és még kb 5 percet együtt főzöm. Lehet a virslit külön megfőzve, egészben tálalni a tarhonyás lecsóhoz, ki hogy szereti.





1 megjegyzés:

  1. Sziasztok,
    Pénzügyi problémái esetén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy protokollok nélkül kielégítsük Önt. Akár 1.000.000 euró hitelt és projektfinanszírozást tudunk biztosítani Önnek.
    Bármilyen jelenlegi helyzete és nehézsége is akadályozza, hogy bankjától hitelt vegyen fel, bízzon bennünk, meg tudjuk oldani Önnel.
    Vegye fel velünk a kapcsolatot, és teljes megelégedésére szolgálunk.
    Whatsapp: +49 15510 095733
    Email: hitelgranit@gmail.com
    PS: Nem komoly és paranoiás emberek, menjetek a maga útján.

    VálaszTörlés