Mérce a joghurtos pohár
Hozzávalók
2 kis pohár joghurt (150 vagy 175 gr-os)
2 joghurtos pohár kristálycukor
1 joghurtos pohár olaj
3 joghurtos pohár liszt
3 egész tojás
1 tasak sütőport
ízlés szerint vaníliás cukor, őrölt fahéj, reszelt citromhéj
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük. Jobb inkább habverővel keverni, mert levegősebb, könnyebb lesz a tészta, magasabb a sütemény. Ha robotgéppel keverjük ki, kényelmesebb, de szalonnásabb lesz a tészta. Zsírozott vagy olajozott és liszttel megszórt tepsibe öntjük a masszát és magozott meggyet teszünk rá. Lehet friss, fagyasztott, vagy befőtt is a meggy. 190-200 fokon sütjük 40×30-as tepsiben és amikor kihűlt akkor ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
A joghurt mindegy, hogy natur vagy gyümölcsös. Meggy helyett más gyümölccsel is finom lesz a sütink.
Én most 2 db 125 gr-os epres gyümölcs joghurtot, 1 kicsi, banános gyerek joghurtot és 1/3 csomag fagyasztott áfonyát tettem bele. A liszt: 2 pohár sima és 1 pohár rétes. Cukorból másfél pohár elég volt bele, így is finom lett. Tepsi mérete 25x35cm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése