"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2024/01/17

Áfonyás / Gyümölcsös muffin

Áfonyás / Gyümölcsös muffin

Hozzávalók:

1 csésze liszt

1/2 csésze cukor

1,5 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

1 tojás

1/2 csésze tej

3 evőkanál olvasztott vaj

1 tasak vaníliás cukor

3/4 csésze apró szemű áfonya (vagy ízlés szerint bármilyen kedvenc gyümölcs, de lehet bele tenni diót vagy csokoládét is)


Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olvasztott a vajat összekeverjük a tojással és a tejjel. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. A száraz és folyékony hozzávalókat egybeöntjük és habverővel alaposan összekeverjük. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük olajjal vagy olvasztott vajjal, vagy kibéleljük muffinpapírral. A tészta felét öntsük a mélyedésekbe, tegyünk mindegyikre pár szem áfonya bogyót és a többi tésztát osszuk el rajta. A tetejére is tehetünk áfonyát, ha esetleg maradt ki. Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz.

(a csésze 2,5 dl-es)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése