"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/10/31

Tejszínes kolbászos füge

Egy közepes fej vöröshagymát apróra vágok és kevés olajon megdinsztelem. Egy arasznyi kolbászt jó vékony karikákra vágok és együtt megdinsztelem a hagymával. Pirosas lesz, nem kell rá plusz törött paprika. Felöntöm 2dl főző tejszínnel belefőzök nagyságtól függően 6- 8 db, 4 felé vágott érett édes fügét. Megrottyantom és ízlés szerinti kifőtt tésztával tálalom. Ha lehet, jobb többféle kolbászt használni, (1-1 kis darabkát) annál finomabb az étel. Kolbász helyett nyilván csirkemellel is jó.           Én legközelebb sonka-kolbász kombóval és másféle (pl masni, penne) tésztával vagy rizzsel készítem, mert viszonylag sok, igen finom szaftja van. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése