"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/09/22

Habos gyümölcsös szelet

 Habos gyümölcsös/meggyes/málnás szelet, egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók

5 tojás

20 dkg cukor

1dl olaj

1,5 dl szódavíz 

fél tasak sütőpor

fél citrom reszelt héja

30 dkg liszt

kb 70 dkg gyümölcs

+ a habhoz 15 dkg cukor és 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A tojások sárgáját, a cukrot, az olajat, 1,5 dl szódavizet, fél sütőport, reszelt citrom héjat habosra keverünk, majd 30 dkg liszttel összedolgozzuk, hogy egy sűrű, de  jól kenhető masszát kapjunk. Sütőpapìrral kibélelt tepsiben elegyengetjük, majd megszórjuk bármilyen gyümölcsel. Nálam most fagyasztott erdei gyümölccsel készült. A gyümölcsös tésztát közepes hőfokon félig elősütjük (már ne legyen folyós a tészta). A tojások fehérjét kemény habbá verjük 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a félig kisült tészta tetejére borítjuk a tojáshabot, villával megcifrázzuk, visszatoljuk a sütőbe, és  rásütjük a süteményre a habot. Szép eranybarnára süssük.

Ha kész, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágjuk, és ízlés szerint enyhén megszórjuk porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése