Hozzávalók:
40 dkg liszt1 tasak sütőpor
csipetnyi só
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg zsír (vagy 12 dkg margarin)
3 dl tej
fél kg magozott meggy
pár evőkanál liszt (vagy fahéjas kekszmorzsa)
A tojásokat habosra keverem a cukrokkal, pici sóval és a zsírral. Hozzáadom a sütőporral elvegyített lisztet, 3 dl tejet és az egészet jól kikeverem.
Egy közepes méretű (25x35 cm), kizsírozott, liszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntöm. A magozott meggyet a levétől lecsöpögtetem és lisztbe (finomabb, ha fahéjas kekszmorzsába) forgatom (így nem süllyed bele a tésztába) és rászórom a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 3/4 órát sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült e. Langyosra hűlve, porcukorral megszórva kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése