"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/05/11

Régifajta meggyes pite

 Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
csipetnyi só
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg zsír (vagy 12 dkg margarin)
3 dl tej
fél kg magozott meggy
pár evőkanál liszt (vagy fahéjas kekszmorzsa)

A tojásokat habosra keverem a cukrokkal, pici sóval és a zsírral. Hozzáadom a sütőporral elvegyített lisztet, 3 dl tejet és az egészet jól kikeverem.
Egy közepes méretű (25x35 cm), kizsírozott, liszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntöm. A magozott meggyet a levétől lecsöpögtetem és lisztbe (finomabb, ha fahéjas kekszmorzsába) forgatom (így nem süllyed bele a tésztába) és rászórom a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 3/4 órát sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült e. Langyosra hűlve, porcukorral megszórva kínálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése