Hozzávalók
50 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott, évszak szerint)
1 db vöröshagyma
1 evőkanál őrölt paprika
1-2 db paradicsom
1-2 db paprika
4 evőkanál étolaj vagy zsír
1 teáskanál só
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A májat jól megmossuk, alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot és pár percig együtt pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük vele és hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük 2 dl vízzel (ha több szafttal szeretnénk, akkor adjunk hozzá több vizet). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lefedve kb 15 percig pároljuk, illetve amíg a borsó félig meg nem puhul. Akkor hozzáadjuk a májat és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Próbaképp egyet kettévágunk és ellenőrizzük, hogy meg főtt e (ügyeljünk arra, hogy a májat nem kell túlfőzni). Ha kész, főtt kumplival és savanyúsággal tálaljuk. Krumpli helyett nokedli, rizs, vagy köret tészta is finom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése