"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/03/11

Zöldborsós csirkemáj

 Hozzávalók

50 dkg csirkemáj

20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott, évszak szerint)

1 db vöröshagyma

1 evőkanál őrölt paprika

1-2 db paradicsom

1-2 db paprika

4 evőkanál étolaj vagy zsír

1 teáskanál só

őrölt bors ízlés szerint


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A májat jól megmossuk, alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot és pár percig együtt pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük vele és hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük 2 dl vízzel (ha több szafttal szeretnénk, akkor adjunk hozzá több vizet). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lefedve kb 15 percig pároljuk, illetve amíg a borsó félig meg nem puhul. Akkor hozzáadjuk a májat és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Próbaképp egyet kettévágunk és ellenőrizzük, hogy meg főtt e (ügyeljünk arra, hogy a májat nem kell túlfőzni). Ha kész, főtt kumplival és savanyúsággal tálaljuk. Krumpli helyett nokedli, rizs, vagy köret tészta is finom hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése