"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2023/03/21

Házi Raffaello-likőr

15 db Raffaello, 3.5 evőkanál cukor, 3 dl tej, 2 dl vodka, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor

Ezek a hozzávalók, mindent egybe be a turmixgépbe. Át szoktam szűrni többször, mert besűrősödik. Nehezen jön ki az üvegből. 

Nagyon finom! Rita receptje

Eredeti recept itt : A Raffaello-golyókat tedd aprítógépbe, vagy botmixerrel törd össze. A tejet keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a golyókkal. Öntsd hozzá a tejszínt és a vodkát, jól keverd össze. Töltsd át üvegekbe, zárd le légmentesen, majd tedd a hűtőbe. Hideg helyen tárold, fogyasztás előtt rázd fel. Hideg helyen 7-10 napig eláll.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése