Hozzávalók:
1 kg darált hús
4 kisebb szelet szikkadt kenyér (vagy 4 db zsömle/kifli)
3 tojás
2 kisebb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika ízlés szerint
diónyi zsír, vagy 2 evőkanálnyi étolaj, esetleg 2 nagy evőkanálnyi konzerv löncshús
1-2 dl tej vagy víz
zsemlemorzsa
étolaj/zsír
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, a kenyeret kevés vízben vagy tejben megáztatjuk és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk (fűszerek ízlés szerint) és alapossan összegyúrjuk. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk (ha sütőpapírt használunk, azt is). A masszából kis golyókat formázunk, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában, és kicsit ellapítva egymás mellé tesszük őket a tepsiben. Alufóliával lazán letakarva, közepes hőfokon jó 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és a fasirtokat átforgatva még kb 20 percet sütjük, hogy szép piros színük legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése