"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2021/11/29

Gesztenyés csokis piskótatekercs

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás

6 evőkanál cukor

4 evőkanál finomliszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 késhegynyi sütőpor

1 csipet só


Krém: 

1 tasak tejszínízű pudingpor

4 dl tej

2 csapott evőkanál cukor

25 dkg gesztenyemassza 

10 dkg vaj (vagy margarin)

10 dkg porcukor

1 teáskanál rum (ízlés szerint)


Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza


Máz:

20 dkg étcsokoládé

1 teáskanál olaj


Elkészítés:

6 tojásból a gáztepsiben vékony kakaós piskótalapot sütünk. A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük és rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém:

A pudingot felfőzzük a tejjel és 2 evőkanál cukorral, hidegre téve (néha megkeverjük) hűlni hagyjuk.

Közben a puha vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kiolvasztott (25 dkg) gesztenyemasszát és jól eldolgozzuk benne. Végül a kihűlt pudinggal (és ízlés szerint egy kevés  rummal) csomómentesre keverjük.

Töltelék:

A másik csomag, szintén kiolvadt gesztenyemasszából egy vékony, hosszú, akkora rudat formázunk, mint amilyen hosszú a piskótartekercsünk.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső szélére rakjuk a gesztenyerudat, majd feltekerjük és hűtőbe tesszük.

Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.

Fogyasztásig hűtőben tartjuk. 

Nagyon jól fagyasztható, így már jóval ünnep előtt elkészíthető. Tálalás előtt pár órával vegyük ki a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése