Hozzávalók:
1,5 kg sertéshús
3 fej vöröshagyma
2 doboz (chilis) bab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1 doboz vágott zöldbab konzerv
2 paradicsom
2 paprika
olaj
ételízesítő
piros arany
pirospaprika
só
bors
Elkészítés: aprított vöröshagymát dinsztelek olajon, majd pirospaprikával meghintem és kockákra vágott paradicsomot, illetve paprikát teszek bele, végül a felkockázott húst. Ízlés szerint fűszerezem, de vizet csak később öntök rá. Piros aranyat is teszek bele, majd kevés vízzel készre főzöm a pörköltet. Mikor a hús már kellőképp megpuhult, akkor adom hozzá a bab és kukorica konzerveket (a kukorica és a zöldbab levét leszűröm) és az egészet összeforralom. Főtt krumplival, ízlés szerint savanyúsággal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése