"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2021/09/30

Paradicsom jam

 PARADICSOM JAMM: 

A zöld, de kicsit már sárgába hajló parit összevágod - 4 felé is jó, a nagyságától függően. Ecetes vízben főzöd addig, amíg "üveges" nem lesz. (Az ecet mennyisége függ a pari mennyiségétől. Jól érezhető legyen ) Akkor jól lecsurgatod.  Ha lecsurgott  - kg-ként egy citrom reszelt héjja és bele és leve + szegfűszeg + cukor  (Izlés szerint. Én nem  teszek túl sokat, az elveszi a pari ízét!)+ vaníliás cukor. És főzöd és kavargatod.  Amikor úgy ítéled, hogy jó - elfőtte minden levét, forrón üvegbe rakod, kicsi szalicil vagy natr.benzoát megy a tetejére és száraz dunszt 24 órára. és kész.                                               Horváth Ágika receptje






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése