"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2021/03/18

Túrófánk

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

5 dkg liszt

4 db tojás 

1 tasak vaníliáscukor

5 dkg zsemlemorzsa 

késhegynyi só

a panírozáshoz zsemlemorzsa, a sütéshez olaj

Elkészítése:

A tojásokat ketté válaszjuk és a fehérjéket egy pici sóval vagy pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a 4 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, sót, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd végül a tojáshabbal óvatosan összekavarjuk. Vizes kézzel  kisebb gombócokat vagy hosszúkás kroketteket formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bõ, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas, kakaós vagy vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 25-30 db lesz belõle). Lekvárral is finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése